Citroen DS4 Forums - Reply to Topic
Thread: Xenon headlight highbeam Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the Citroen DS4 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
18th September 2020 06:59
Luk77 It's a 2012 DS4 with bi-xenon headlight.
18th September 2020 06:58
vexorg Probably better with a new topic, what type of headlight?
18th September 2020 06:57
Luk77 Hello everyone, I'm Lukas from Poland, sorry for my bad English.


I've been struggling for couple of weeks with similar problem. Left headlight doesn't work on high beam, it's flickering. I thought that the reason was the bulb itself, so I switched them, I took the one from right side and put them into the "flickering" headlight but it didn't change anything, the bulb from left side was working fine (both on low and high beam) on the right side, when the bulb from right headlight flickered on the left. Then I switched the ballast from one side to another, same result.
And then I found out, that the problem could (and probably is) be with the directional headlights mechanism. When I drive straight or turn right the left headlight doesn't work on high beam (low beam is OK). When I start to turn left it turns on and work fine. So there must be something wrong with this directional system. But what could be the case? Broken wire? Bad connection somewhere? Shorting? As you know getting inside the unit requires dismantling it completely. Is there any other way of fixing it?


Thanks for any advice.
17th September 2020 13:08
JamesWheeler They were picky about stuff like number plate lights so I can only presume its not technically a failure. The regulations that I could find were very specific about dipped beam stuff and barely anything about main
15th September 2020 20:16
vexorg Never had an MOT where they missed something like that
15th September 2020 19:47
JamesWheeler Nah. There's no way it could have. The wires aren't connected inside any more. Good news either way
14th September 2020 08:51
vexorg Must have worked when they tested it
13th September 2020 12:40
JamesWheeler Well it passed the mot. So maybe they don't look too closely at main beam
9th September 2020 20:31
JamesWheeler Yeah just not looking forward to doing that. As best as I can tell I need to heat up the sealant before unclipping the front. Me and plastic clips don't get along. And a replacement unit is pretty expensive
8th September 2020 13:59
vexorg Looks like you'll need to dismantle the whole light
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome